עוגיות פודינג וניל ושוקולד צ׳יפס מריר

הרי אין דבר הגיוני יותר מאשר להתחיל את היום שלך בארבע וחצי לפנות בוקר, לעבוד,  לאסוף את הנסיכה בחמש אחר הצהריים מההורים וללכת לבלות (גם סבל זו צורת בילוי) עם עוד 9,264 הורים וילדים, טוב אולי הגזמתי, כמה מאות הורים וילדים, במסיבת גן בחסות הרשות המקומית בקיץ המיוזע שלנו ולחזור בשמונה וחצי בערב הביתה ולהשכיב את הנסיכה ולהחליט לאפות עוגיות שכבר מזמן החלטת לאפות ואת כל הזמן דוחה.

 


וברור שעכשיו יש את הסדרה הזו בטלויזיה שאת פשוט חייבת לצפות בה, וזה הזמן הכי טוב לתת לחמאה שרק הוצאת מהמקרר להגיע לטמפרטורת החדר ואז שעה אחרי את מגלה שעקב הקיץ המאוד מיוזע שלנו היא כבר ממש אבל ממש רכה.



ואיכשהו בסביבות חצות כשסוף סוף דגמת את העוגיות (כאילו, דא, ברור שהיית חייבת לדגום עוגייה אחת מכל אחת משלוש התבניות שאפית) גילית שאפית את העוגיות הכי טובות שיצא לך לאפות בזמן האחרון, עובדה שלא ניתן להתווכח עליה פשוט כי אלו העוגיות היחידות שאפית בחודשים האחרונים.

עוגיות פודינג וניל ושוקולד צ׳יפס מריר
(אני אפיתי על פי המתכון הזה אבל יש רבים ברשת למשל אצל morcake)
המצרכים:
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1 שקית (80 גרם) אבקת פודינג וניל אינסטנט
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות שוקולד צ׳יפס מריר

אופן ההכנה:
חממו תנור ל - 180 מעלות.
הקרימו את החמאה עם שני סוגי הסוכר.
הוסיפו את אבקת הפודינג ואת תמצית הוניל וערבבו היטב.
הוסיפו את הביצים, אחת בכל פעם, ערבבו היטב.
בקערה נפרדת ערבבו את קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח.
הוסיפו בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת החמאה וערבבו רק עד שאחיד.
הוסיפו את השוקולד צ׳יפס אל בצק העוגיות.
על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה הניחו במרווחים גדולים כמות של כשלוש כפות לכל עוגיה מבצק העוגיות.
הכניסו את התבנית למקפיא לעשר דקות.
אפו עשר דקות.
צננו על גבי רשת.



הערות והארות:
# אני השתמשתי בכף גלידה בינונית כדי להניח את בצק העוגיות בתבנית ויצאו לי 30 עוגיות.
# אל תדלגו על הזמן במקפיא, ככה העוגיות לא יתפשטו יותר מדי וזה יעשה להן רק טוב.
# העוגיות יוצאות רכות מאוד מהתנור, אל תטעו לחשוב שהן לא אפויות ואל תשאירו אותן יותר מעשר דקות.  כשהן קרות הן מתקשות אבל עדיין נשארות רכות מאוד בפנים.

תגובות

  1. יאמי יאמי יאמי!!!
    יש לי עוגיות לשבת! :)

    השבמחק
  2. סוף סוף יש לי מה לעשות עם הפודינג וניל! ולא עוד איזה קרם מעצבן. תודה רבה!

    השבמחק
  3. נ.ב. אני כל הזמן מחפשת את גרסת ההדפסה שלך, איפה פיספסתי?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אפרת, דבר ראשון אני שמחה שיש לך מה לעשות עם פודינג הוניל. אשמח לשמוע איך יצא.
      לגבי גרסת הדפסה לצערי עדיין אין אחת כזו, בקיצור זו לא את זו אני. מבטיחה לנסות לעבוד על פתרון בקרוב.

      מחק
  4. תבנית אחרונה מהעוגיות היפות האלה כבר בתנור, ואני בינתיים לא התאפקתי והחרמתי לי אחת (בתואנה הקבועה שצריך לבדוק אם זה מוכן, למרות שאני יודעת שזה כן מוכן ברוב המקרים). טעים טעים טעים! יותר שווה מסתם עוגיות שוקולדצ'יפס.

    השבמחק
    תשובות
    1. אני לא יודעת להסביר את זה אבל אבקת הפודינג עושה משהו מדהים לעוגיות. תעלי תמונה לדף הפייסבוק של הבלוג או שתשלחי לי במייל אם אין לך פייסבוק כדי שנשתף את כולם :-)

      מחק
  5. שאלה - כשאת כותבת "הקרימו את החמאה" ואחרי זה "ערבבו", הכוונה היא במיקסר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לך, אם הכוונה להוספת תערובת הקמח לתערובת החמאה אז כן הכוונה היא במיקסר, במהירות איטית כדי שהקמח לא יעוף לכל הכיוונים :-)

      מחק
  6. הכנתי אותן ויצאו מצויינות, הוצאתי כשעוד היו יחסית רכות והן התקשו נהדר ונהיו ''לעיסות'' בצורה כיפית. פעם הבאה אני אוריד קצת מהסוכר כי לטעמי יצא טיפונת מתוק מדי אבל מעבר לזה מתכון מנצח שאשמור ובטוח אכין עוד-חושבת לגוון עם שברי אגוזים וצימוקים בפעם הבאה :) ממליצה לכולם ותודה רבה על המתכון :)

    השבמחק
    תשובות
    1. וואו, שמחה לשמוע. חוץ מזה אגוזים וצימוקים נשמעים נהדר אני אשמח לשמוע איך יצא לך :-)

      מחק
  7. הכנתי את העוגיות בגרסה של שוקולד לבן וחמוציות ויצא אש !
    לגבי מינונים - את הכוס וחצי שוקולד צ'יפס החלפתי בכוס חמוציות וכוס שוקולד צ'יפס לבן.
    תודה רבה ושבת שלום :)

    השבמחק
  8. האם. אפשר לעשות פרווה

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי להמיר את החמאה במשהו אחר. אפשר אולי להמיר במזולה בטעם חמאה או מחמאה באותה הכמות אבל יש לקחת בחשבון שזה לא יצא אותו הדבר

      מחק
  9. מה זה הקרימו את החמאה?

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה